LAVANDU & CITRONA KEKSS
300g cukura
¾ ēdk. "Annas lavandu" kaltēto ziedu
175g miltu
½ tk cepamā pulvera
½ tk cepamā soda
¼ tk sāls
2 olas, viegli sakultas
250g grieķu jogurta
125ml olīveļļas
1 citrona miziņa, smalki sarīvēta + 1 ēdk. sulas
Glazūrai & dekorēšanai
1 olas baltums
150g pūdercukura, izsijāts
1 ēdk. citrona sulas
6-8 zariņi lavandas
1 ēdk. cukura
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°
Cukuru un lavandu ieber virtuves kombainā, nedaudz samaļ.
Miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli iesijā bļodā. Pievieno lavandas cukuru. Atsevišķā traukā sajauc olas ar jogurtu un eļļu.
Sauso sastāvdaļu vidū izveido iedobi un, maisot, pakāpeniski ielej olu/jogurta maisījumu. Pievieno citrona miziņu un sulu.
Maisījumu lej 20 cm diametra ietaukotā kūku formā un cep cepeškrāsnī ~55 minūtes vai līdz brīdim, kad kūka "atlec" no formas malām un, vidū iedurot koka iesmu, tas iznāk tīrs. Izņem kūku no formas un ļauj tai atdzist.
Glazūrai olu baltumu sāk kult ar dakšiņu, 1/2 atdala un atliek citā traukā. Pūdercukuru sajauc ar palikušo olas baltumu un saputo līdz viendabīgai masai. Pievieno citrona sulu. Ar karoti glazūru pārklāj kūkas augšai, ļaujot tai pa sāniem notecēt.
Lai pagatavotu cukurotu lavandu, zariņus iemērc atliktajā olu baltumā un apbirdina ar nedaudz cukura. Kad glazūra sacietējusi, dekorē ar sacukuroto lavandu.
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.