LAVANDU PROSECCO
1 ēdk. Annas lavandu sīrups
1 tk. svaigi spiesta citrona sula
1 glāze prosecco vai šā tipa dzirkstošs dzēriens
Šampanieša glāzē lej lavandu sīrupu, pievieno citrona sulu un pārlej ar prosecco.
LAVANDU UN LAZDU RIEKSTU GAROZĀ CEPTA FORELE
400 g foreles (laša) fileja
125 g lazdu rieksti
1 tk Annas lavandas
1 tk svaigs baziliks
1 ķiploka daiviņa, sakapāta
1 ēdk. medus
1 ēdk. Dižonas sinepes
Sāls, pipari
Pāris citrona daiviņas
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 C.
Riekstus pannā apgrauzdē, atdzesē un sasmalcina.
Sakapā baziliku un samaisa ar ķiploku, lavandām un riekstiem.
Foreli liek cepešpannā, viegli pārkaisa ar sāli un pipariem, pārsmērē ar medu un Dižonas sinepēm, tad pārkaisa ar riekstu maisījumu.
Cep cepeškrāsnī 20 minūtes.
Pēc izņemšanas no krāsns, pannu cieši apklāj ar foliju un pēc 10 minūtēm zivi pasniedz, servējot ar citronu.
FOLIJĀ CEPTA ZIVS AR LAVANDĀM
Jūras asaris vai forele
3-4 citrona šķēles
2 ēdk. Annas lavandas
sāls
pipari
olīveļļa
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 C
Zivi iztīra, veic nelielus iegriezumus sānā, ierīvē ar olīveļļu, sāli, pipariem un lavandu – gan vēdera daļu, gan sānus. Vēdera daļā ievieto citrona šķēles.
Ietin pārtikas folijā.
Cep cepeškrāsnī 20 min., tad folijas virskārtu atver un cep vēl 10 min.
APELSĪNU SULĀ GLAZĒTI RIEKSTI AR LAVANDU
2 tases mīļāko riekstu (vai riekstu maisījums)
1 tase cukura
½ ēdk. “Annas lavandas” kaltēto ziedu
¼ tase apelsīnu sula
1 ēdk. rīvētas apelsīnu miziņas
½ tk. kaltēta ingvera
Garšvielu dzirnaviņās sasmalcina cukuru un lavandu ziedus.
Cepešpannā ieklāj cepampapīru.
Uz pannas viegli apgrauzdē riekstus, ieber bļodā.
Dziļā pannā karsē lavandu cukuru, apelsīnu sulu un rīvēto miziņu, ingveru. Ļauj 30 sekundes vārīties. Noņem no uguns un rūpīgi iejauc riekstus.
Riekstus izklāj cepešpannā vienā kārtā un ļauj pilnībā atdzist.
Vismaz 1-2 dienas vēlams riekstus noturēt hermētiski slēgtā traukā.
LAVANDU LATTE
1/2 krūzes piena
1/3 krūzes stipras kafijas
1-2 ēdk. "Annas lavandu" sīrupa (daudzumu pielāgot savai gaumei)
Uzvāra kafiju un ielej krūzē.
Pievieno Annas lavandu sīrupu un samaisa.
Uzsilda pienu, saputo un piena putas iecilā kafijā.
Voilà la la!
LAVANDU & CITRONA KEKSS
300g cukura
¾ ēdk. "Annas lavandu" kaltēto ziedu
175g miltu
½ tk cepamā pulvera
½ tk cepamā soda
¼ tk sāls
2 olas, viegli sakultas
250g grieķu jogurta
125ml olīveļļas
1 citrona miziņa, smalki sarīvēta + 1 ēdk. sulas
Glazūrai & dekorēšanai
1 olas baltums
150g pūdercukura, izsijāts
1 ēdk. citrona sulas
6-8 zariņi lavandas
1 ēdk. cukura
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°
Cukuru un lavandu ieber virtuves kombainā, nedaudz samaļ.
Miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli iesijā bļodā. Pievieno lavandas cukuru. Atsevišķā traukā sajauc olas ar jogurtu un eļļu.
Sauso sastāvdaļu vidū izveido iedobi un, maisot, pakāpeniski ielej olu/jogurta maisījumu. Pievieno citrona miziņu un sulu.
Maisījumu lej 20 cm diametra ietaukotā kūku formā un cep cepeškrāsnī ~55 minūtes vai līdz brīdim, kad kūka "atlec" no formas malām un, vidū iedurot koka iesmu, tas iznāk tīrs. Izņem kūku no formas un ļauj tai atdzist.
Glazūrai olu baltumu sāk kult ar dakšiņu, 1/2 atdala un atliek citā traukā. Pūdercukuru sajauc ar palikušo olas baltumu un saputo līdz viendabīgai masai. Pievieno citrona sulu. Ar karoti glazūru pārklāj kūkas augšai, ļaujot tai pa sāniem notecēt.
Lai pagatavotu cukurotu lavandu, zariņus iemērc atliktajā olu baltumā un apbirdina ar nedaudz cukura. Kad glazūra sacietējusi, dekorē ar sacukuroto lavandu.
LAVANDU PUNŠS
1 pudele sarkanvīns
120 ml brendijs
120 ml triple sec.
120 ml "Annas lavandu" sīrups
120 ml svaigi spiesta apelsīnu sula
120 ml dzērveņu sula
Visas sastāvdaļas sajauc lielā traukā un notur ledusskapī vismaz 4 stundas. Pasniedz glāzēs, dekorējot ar apelsīna & citrona šķēlēm
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.